Fransk multikunstner

gooseKreativitet i fjer og porcelæn

Den spændende franske multikunstner Hervé Matejewski er en af de små specielle lampeleverandører hvis fantasifulde lamper, vi viser i vores butik på St. Kongensgade. Hervé Matejewski er en af Frankrigs nye designere, der ikke alene designer lamper, men også eksperimenterer med brugskunst, tekstiler og skodesign.

På bare ti år har den tidligere kok og telefonsælger Hervé Matejewski skabt en spændende og nytænkende designvirksomhed. Fra værkstedet i Paris skabes utraditionelt håndværk, der spænder over lamper, brugskunst og tekstiler. Spotlight har igennem flere år solgt Matejewskis forrygende fjerlamper, og bl.a. har vi fra hans nye serie af mini-lamper ‘mini-jewski’ og ‘mini mate’ i butikken.

Den lille designvirksomhed Mat&jewski debuterede i efteråret 1999 med en lampeudstilling på den parisiske messe Salon Maison&Objet. Det var især brugen af nye materialer til fremstilling af lamper, der tiltrak sig opmærksomhed; Hervé havde opfundet en teknik til at fremstille lamper i fjer. Teknikken har han videreudviklet siden, og på værkstedet i Paris sidder tre medarbejdere, der udelukkende arbejder med fjerlamperne. En af disse særlige medarbejdere kaldes en “plumassier”; en kunstner uddannet på Frankrigs sidste eksisterende skole for fjer-kunst.

Matejewskis innovative stræben og sans for at se nye muligheder i kendte materialer, går igen i serien af lamper under navnet Lampe Porcelaine. En serie helt utraditionelle lamper fremstillet af gammelt porcelæn og køkkenudstyr. Kom ind i butikken og se nogle af de finurlige konstruktioner.

Da Zoologisk museum skulle indrette deres specialudstilling om fjer, blev Matejewskis rundeWhite-goose lamper et oplagt valg. Lamperne, der er fremstillet af gåsefjer, findes i fem forskellige farver og tre forskellige størrelser. White-goose er en imponerende lampe, der med det sit fjerlette udseende er ideel til soveværelset, hall’en eller andre store rum, der trænger til en lampe, der giver lidt mere til rummet end blot lys.

Matejewski er ikke den eneste franske kunstner, som Spotlight repræsenterer. Siden 2009 har vi haft fornøjelsen af at repræsentere den franske kunsthåndværker Céline Wright, der har specialiseret sig i lamper fremstillet af japansk rispapir.

link-spotlight

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s