Spotlight elsker lamperne fra Foscarini

Foscarini

Den italienske lampeproducent Foscarini udspringer fra Venedig og er karakteriseret ved originale lampedesigns, der er kraftfulde og nytænkende i alle perspektiver. Grundtanken bag produktionen er baseret på enkle elementer som forskning, innovation, kreativitet og kvalitet. Disse elementer tilsammen skaber unikke belysningskreationer, hvorfor Foscarini i dag er én af Italiens førende virksomheder inden for branchen.

Nytænkende designfilosofi

Foscarini er  på mange måder kendetegnet ved deres ukontroversielle og passionerede tilgang til design og fremstillingen af  produkter. Ikke alle designs bliver designet inhouse, istedet har Foscarini opbygget et netværk af både etablerede og velrenommerede designere til at arbejde freelance for sig samt yngre og nye talenter inden for området. Foscarini formår derved altid at forny sig og samtidig være på forkant med tidens trend.

Tradition for glas

Grundtanken bag produktionen består i at bevæge de mennesker, der senere
skal betragte kreationerne. Foscarini er derfor ekstra eksperimenterende, hvad angår sammensætningen af materialer, farver og strukturer som gøres mere innovativt end, hvad der ses mange andre steder i branchen.

At Foscarini holder til i Venedig ses i deres mange kendte belysningskreationer i håndlavet Murano-glas, som der især blev eksperimenteret med ved virksomhedens opstart. Efterfølgende har Foscarini suppleret udvalget med andre materialer som kevlar, aluminium, polyætylen, træ, og glas.

Bemærkelsesværdige belysningskreationer gennem tiden
Foscarini har gennem årene haft stor succes med deres lidt skæve og nytænkende lampedesigns, som Havana, den “cigarformede” gulvlampe i fleksible plast led til den lille trebenede bordlampe Lumiere Piccola, der i dag betegnes som en af de absolutte designklassikere. Af andre bemærkelsesværdige kreationer kan nævnes Twiggy, Tropico, Gregg, og Allegro-lampeserien. Fælles for alle disse er deres kunstneriske lysspil og
skulpturlignende designs.

Spokes-serie forener kunst, design og belysning på samme tid

Designet på Spokes-serien er både inspireret af antikke, orientalske lanterner samt af egerne på et cykelhjul. På engelsk bliver egerne på cykelhjul kaldet “spokes”, og det er netop her navnet på lampe-serien kommer fra. Designerne betragtede et cykelhjul og designede derefter en let lampe med bløde former, der både holder på lyset samt filtrerer det ud i rummet. Kombinationen af lampens lethed, de tynde metalstænger samt LED-lyset giver et flot og eventyrligt lys i rummet.

>> Køb Foscarini lamper online HER

Se vores lille inspirationsvideo om Foscarini HER

link-spotlight

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s