Find vej i mørket med udendørs lamper

Om sommeren, hvor de lyse timer har overhalet de mørke, kan rigtig udendørsbelysning være med til at forlænge de lune aftener og give sikkerhed og tryghed, når mørket har sænket sig.

>> Se vores udvalg af udendørslamper netop nu! 

Orientering – find vej i mørket med lamper i det grønne
Når det er mørkt, kan det væres svært at finde vej igennem haven eller indkørslen. Lys langs stier og især ved trapper gør det meget mere trygt at færdes efter mørkets frembrud.
Belysningen ved havegangen skal være så lav som muligt, da det giver den bedste orientering og hjælper gæster til at se trin og andre ujævnheder.

Tænk også over at få ekstra godt lys der, hvor døre skal åbnes og postkassen eller  skraldespanden tømmes. Ekstra lys ved garagen, have- og cykelskuret er også en rigtig god idé.  Sæt eventuelt automatisk tænk/sluk-føler på, så lyset kun bliver aktiveret, når der er brug for det.

Udendørslamper giver sikkerhed – hold ubudne gæster ude!
Det er de færreste indbrudstyve, der syntes om at bryde ind i et hus i fuldt spotlight. Sæt lys med bevægelsesføler ved have-/terrassedøre, kælderdøre og andre bagdøre, så lyset tænder, når nogen nærmer sig døren.

Det er let at kombinere sikkerhedsbelysning med den mere dekorative belysning, og du sikrer dig, at huset ikke har særligt mørke kroge, der gør det let for uvedkommende at skjule sig i mørket.

Et særlig flot træ eller plante, en stenskulptur eller en hyggelig terrasse er elementer i haven, der kun bliver bedre af, at du også kan nyde dem, efter det er blevet mørkt. Med udendørslamper kan du få oplevelsen af, at ude og inde smelter sammen.

Stemning i haven året rundt med udendørslamper
Brug eksempelvis spots til at fokusere på særligt spændende former eller skab lyseffekter ved at nedgrave spots omkring træer eller store planter. Hvis lampen placeres delvist skjult mellem sten eller buske kan man skabe spændende lysspil og forskellige stemninger.

Det er selvfølgelig også muligt at benytte en dekorativ udelampe, der fungerer som en skulptur i sig selv. Den øgede interesse for udendørslys har fået mange lampeproducenter til at lave udendørs-versioner af kendte indendørs-klassikere.

Spot på bygninger
Vi oplever også i stigende grad, at det er populært at belyse bygninger – hvilket ikke kun har et rent dekorativt formål.

Lys skaber tryghed, for det føles som regel mere sikkert at færdes, når man kan se, hvor man sætter sine fødder. Derudover giver det sikkerhed, for indbrudstyve foretrækker at operere i det (mørke) skjulte.

Flere og flere større offentlige bygninger især i storbyer har opdaget, hvor meget mere levende byen virker, når bygninger er belyst efter mørkets udbrud.

LED giver mange muligheder
En nyskabelse inden for bygningsbelysning er LED-lys. Mange steder bruges LED-lyset til at skabe spændende farveeffekter, men det er også muligt fx at få almindelige varme, hvide farver via det energi-besparende og miljøvenlige LED-lys.

 

Inspireret? Eller har du brug for mere viden om udendørslamper
Ønsker du at høre mere om udendørsbelysning eller har du en helt konkret udfordring er du mere end velkommen til at kontakte os på mail eller telefon – eller besøge os i vores butik på St. Kongensgade i København.

>> Læs mere om udendørslamper i haven her

>> Se vores udvalg af udendørslamper

 

link-lamper.dklink-spotlight

 

Reklamer

One thought on “Find vej i mørket med udendørs lamper

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s