Lamper til dit køkken

Et moderne køkken er ofte både en arbejdsplads og et opholdsrum, derfor skal man overveje sit valg af lys; der skal være et godt arbejdslys ved køkkenbord og kogeplade, der skal være pyntelys, der understreger køkkenet stil, belysning der lyser i selve køkkenområdet, og så vil der ofte være brug for belysning over spisebordet – både som hyggebelysning og arbejdslys.

Køkkenet er et arbejdsrum, der bruges til flere forskellige aktiviteter, og i mange timer om dagen. Derfor er det en fordel, hvis du i køkkenet har lamper, der passer til alle rummets funktioner, og som kan tændes og slukkes separat.

Hvis du hænger pendler henover køkkenbordet, er det vigtigt at lyskeglerne lapper ind over hinanden. På den måde undgår du ‘mørke pletter’ på bordet. Henover kogeøen og håndvasken er det godt med en masse lys. På den måde bliver madlavningen og tilberedningen mere overskuelig.

De steder, hvor maden tilberedes, og som derfor kræver særlig god farvegengivelse, skal du bruge glødepærer, halogenpærer eller lysstofrør. Så vidt det er muligt, er det dog bedst at bruge dagslyset, da madvarer tager sig bedst ud i naturligt lys.

Hvis du har overskabe, ser det godt ud med lys nedenunder, på den måde oplyses køkkenbordet flot. Husk at placere lyset under forkanten af skabet og ikke inde ved væggen. Brug evt. spots eller afskærm pæren, så den ikke kan ses.

Vi har her udvalgt en håndfuld produkter, vi mener egner sig til køkkenbelysning, både den dekorative slags og den mere praktiske. Generelt anbefaler vi at montere en lysdæmper på de lamper, der både skal fungere som arbejdslys og som hyggelys, f.eks. over et spisebord!
Flowerpot pendel VP1 i kobber hos Spotlight
FLOWERPOT Pendel VP1 – kobber
Pendel i lakeret kobber med afskærmet lyskilde. Verner Panton fandt i 1969 inspiration i Flower Power begrebet, og skabte herefter en geni-streg uden sidestykke.
De to lampe skaller sikrer et stort set blændfrit lys, som er behageligt at betragte fra alle vinkler.

Giv køkkenet et pift med en række pendler, enten over køkkenbordet eller over spisebordet – ud over kobber fåes Flowerpot lampen i en række flotte farver og i en rustfri udgave.

Køb FLOWERPOT pendler  online her

Spotlight favoritlampe - Tom Dixon Copper Shade PendelCOPPER SHADE PENDEL
Kobber er stadig et hot materiale / farve, og måske derfor har Tom Dixons Copper Shade pendel indtaget en så varm plads i vore hjerter.

Lampen er super-enkel og giver et rigtig godt mod- og medspil til tidens indretningstendenser. Den smukke lampe fås også i Messing-look, men vores favorit er nu denne kobberfarvede sag. Lyset er godt, designet enkelt … og så er det jo højeste mode med kobber i indretningen. What’s not to like?
Lampen findes også i messing, hvis du er mere til det! 

Køb COPPER SHADE PENDEL her

caravaggio-pendel-hvid


Caravaggio
Den populære Caravaggio-serie, der er designet af Cecilie Manz er også anvendelig i køkkenet. Den enkle lampeskærm spreder både lyset opefter og nedefter og skærmer lyskilden, så man ikke blændes.

Caravaggio pendlerne fås i forskellige farver og størrelser – og kan derfor tilpasses snart sagt ethvert formål. Skøn, dekorativ lampe, der nok skal blive en ny dansk designklassiker.

Køb CARAVAGGIO online her!

 

Væglampe fra Lampegras - forfriskende nyhed til køkkenetLAMPEGRAS 304
I 1921 designede franskmanden Bernard-Albin GRAS en serie lamper til brug på kontorer og i småindustrier. GRAS-lampen, som lampen oprindeligt blev kaldt, havde et overraskende design. På en og samme tid simpel og robust, men alligevel funktionelt design. Lampe Gras blev designet uden brug af synlige skruer og svejsninger – et sjældent syn i datidens lampedesign. Som køkkenlampe er den et frisk pust i indretningen, hvad enten man vælger den i en fræk farve eller lidt mere konservativt vælger en sort.

Køb LAMPEGRAS 304 online her

 

Random light en populær klassiker til køkken-alrummet

RANDOM LIGHT
Mooois finurlige lampe, der ligner et transparent garnnøgle, har længe været på favoritlisten – tidligere dog i sort. Vi foretrækker efterhånden den hvide version af Random Light, idet lampen passer perfekt til den lyse, skandinaviske indretningstrend, der er dominerende i øjeblikket.

Lampen Random Light har et lethed i sit udtryk, den er skulpturel, og så har vi en vis forkærlighed for, at lampeskærmen ikke skjuler pæren. Pæren – altså lyskilden – er mat, så lampen giver et blødt lys, der ikke blænder. Du kan med fordel koble en lysdæmper på lampen, så du selv kan styre, hvor hyggelig eller praktisk belysning, du vil have.

Lampen fås i forskellige størrelser, men vi holder mest af den mest anvendelige størrelse som er Ø50.

Køb RANDOM LIGHT her!
En af vores lampefavoritter er den ikoniske BestLite-lampe BL5 væglampe i ny fortolkningBESTLITE BL5 I MESSING/GRÅ
Den efterhånden ikoniske BestLite-lampe har levet et roligt liv uden de store udsving. Men i 2014 skete der noget! Masser af nye materialer og en ny smuk, grå farve kom til GUBIs bestseller. Vi er særligt glade for denne kombination af messing fatning og grå skærm. Væglampen BL5 vil give smukt liv både som sengelampe, køkkenlampe, en god læselampe i stuen…

Faktisk kan vi ikke se, hvor den ikke vil pynte…

Er du mere til andre kombinationer fås BestLites BL5 væglampe også med messing, sort eller hvid lampeskærm.

Køb BestLite BL5 her!

TTolomeo mini parete - ideel til køkkenbelysningOLOMEO MINI PARETE
Tolomeo-serien er efterhånden ved at være rene klassikere, for lamperne er stadigt enormt populære – og det forstår vi godt. Denne smarte væglampe, som ikke kun giver et fint lys men som også giver køkkenet et speicelt udtryk. Tolomeo Mini Parete er en klassiker, der efterhånden har cementeret sin plads i rækken af designer-lamper, der holder år efter år.

Vi har Tolomeo Mini Parete på favoritlisten fordi, vi synes, designet er gennemtænkt og holdbart – og så er væglampen ikke kun praktisk, men også elegant. Lampen fås også i en mindre bevægelig udgave et nummer større. Så hedder den Tolomeo Micro Faretto 

Køb TOLOMEO MINI PARETE her

 

Ballroom pendel fra Design by Us hos SpotlightBALLROOM

I 2013 lancerede Design by Us denne meget enkle og dekorative pendel i farverne rose, amber, green og smoke og med en diameter på 19 cm

I løbet af sommeren 2014 kom så storesøsteren i en større XL udgave i samme farver og med en diameter på 33 cm

Materialet er mundblæst og håndmalet glas og med sort stofledning 

Køb Ballroom lamper online her

 

occhio-koekken

Occhio
Belysning fra high-end brandet Occhio er også et oplagt valg i køkkenet. Lyset her kan tilpasses og dæmpes individuelt, så det helt rigtige lys opnås til enten arbejdet i køkkenet eller den hyggelige middag.

Se lamper fra Occhio online her 

Alfa og omega i køkkenlys indretningen er de valg der sikrer det gode arbejdslys. Spotlight er eksperter i indretning med lys – og vi har et stort antal gode løsninger til forskellige behov. Find dine lamper online eller er kig forbi butikken, hvor vi gerne rådgiver og hjælper med køkkenlys-planlægningen!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s